DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 POŽÁR JASENNÁ   21.2. 2009
 
Ohlášení požáru   00:57 hod, vyjely vozy  IVECO CAS 16 , CAS 25
 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Vizovic a Jasenné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v chodbě rodinného domu.

 

Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do zakouřeného domu a našli místo požáru. Plameny zachvátily elektrorozvody a dále se rozšířily do konstrukcí domu. Hasiči museli postupně požár uhasit a dostat se i ke skrytým ohniskům ve stavebních částech. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celý dům museli hasiči odvětrat. Po uhašení požáru překontrolovali hasiči místnost také termokamerou.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Majitelé uvedli, že se kolem půlnoci probudili a zjistili kouř na chodbě. Požárem byli zaskočeni, sami si netroufali hasit a vyčkali na příjezd hasičů.

 

Příčinou vzniku požáru byla zjištěna technická závada na elektroinstalaci domu. Poškozeny byly jak rozvody, tak i část stavby. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek domu za 2 mil. Kč.
 
ZDROJ: HZS ZLÍNSKÉHO KRAJE